Яка ситуація на південному фронті: Гуменюк розповіла про наступ ЗСУ

  • 15:12
  • 06.10.2022
_viyskovi_osin_gettyimages_1243730661_650x410

Українські захисники продовжують просуватися на півдні нашої країни, зокрема на півночі Херсонської області. Проте окупанти не послаблюють обстріли позицій ЗСУ та населених пунктів.

Про це повідомила голова Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час брифінгу.

– Обстановка залишається напруженою і її розвиток дуже динамічний. Ви можете це бачити з відкритих джерел. Ми робимо активні дії, ми просуваємося. Є напрямки, на яких заглиблення по лінії фронту відбувається до 20 кілометрів. Це і звільнені населені пункти, вже вісім ми проголосили з початку місяця, - зазначила Гуменюк.

За її словами, обстріли ворога, зокрема іранськими дронами-камікадзе, частково пов'язані з успіхами ЗСУ на фронті. Таким чином російські війська намагаються тиснути на мирне населення та призупинити штурми українських захисників.

Водночас Гуменюк додала, що українські війська продовжують просуватися та деокупувати українські землі, відкидаючи противника.

– Люди зустрічають (українських військових - ред.) тепло, люди зустрічають зі сльозами, але це сльози щастя... Поступово люди починають розповідати, як вони жили за часів окупації, викривають ті моменти, які відбувалися там і які далі будуть покладені в основу кримінального провадження, - сказала речниця.

Нагадаємо, на деокупованій частині Харківської області виявили тіла 534 вбитих російськими окупантами цивільних українських громадян.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024