ЗМІ стала відома дата коронації Чарльза ІІІ

  • 12:15
  • 06.10.2022
2773867

Король Карл III буде коронований 3 червня 2023 року у Лондоні у Вестмінстерському абатстві, повідомили офіційні особи Великобританії.

Про це пише Вloomberg із посиланням на джерела в уряді.

Також зазначається, що коронація буде зменшеною та скромнішою версією колишніх церемоній, з місцем для представників різних конфесій та громадських груп, що відповідає різноманітності сучасної Британії.

Коли в 1953 році Єлизавета II була коронована, понад 8000 гостей зі 129 країн прибули до Вестмінстерського абатства в центрі Лондона, де були зведені тимчасові платформи для розміщення гостей, включаючи всіх представників британської аристократії. Обмеження безпеки означають, що нині церква може вмістити лише близько 2000 осіб, що створює головний біль для планувальників.

Король сидить на троні, відомому як Стілець Едуарда, тримаючи в руках скіпетр і жезл суверена, що символізують його конституційний контроль над нацією, і державу суверена, що символізує християнський світ. Після того, як Чарльз буде помазаний, благословенний і освячений вищим духовенством, йому покладуть на голову корону Святого Едуарда.

Корона Святого Едуарда, названа на честь останнього англосаксонського короля Едуарда Сповідника, зроблена з чистого золота і прикрашена більш ніж 400 дорогоцінним камінням, включаючи рубіни, гранати та сапфіри. Версія, яка буде використовуватися наступного року, була спочатку виготовлена ​​для Карла II в 1661 році, має висоту 30 сантиметрів і важить 2,23 кілограми. Зазвичай її тримають під охороною у лондонському Тауері.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

16 квітня 2024