ЗСУ звільнили Лиман, а росіянам «в пріоритеті» південь: карти боїв на ранок

  • 09:51
  • 02.10.2022
2772747

ЗСУ звільнили Лиман на Донбасі, тим самим завдавши значної поразки російським військам. Втім, окупанти націлені на південь, вони продовжують там оснащувати оборону.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

ЗСУ звільнили Лиман, а росіянам "в пріоритеті" південь: карти боїв на ранок

Східна Україна: (лінія Вовчанськ-Куп'янськ-Ізюм-Лиман)

Українські війська звільнили Лиман 1 жовтня, а російські окупанти відійшли з міста на так звані "вигідніші рубежі". Як повідомляють аналітики, посилаючись на опубліковані карти, станом на 1 жовтня українські сили вже перебували у різних частинах Лиману. Проте подробиці щодо українських досягнень поки залишаються нерозкритими зі зрозумілих причин.

ЗСУ звільнили Лиман, а росіянам "в пріоритеті" південь: карти боїв на ранок

Тим часом росіяни стверджують, що їх так званий "БАРС" (бойовий армійський резерв), який утримував оборону в Дробишевому, на північний захід від Лиману, відійшов до Кремінної, що приблизно 25 км на схід від Лиману.

Не мало важливим є припущення аналітиків, які допускають, що невдачі армії РФ в північних областях України та недостатня оборона займаних ділянок фронту можуть вказувати, главі Кремля Володимиру Путіну набагато важливішим є утримання півдня, тож він готовий пожертвувати територіями на сході, зокрема Луганською областю.

Крім того, стало відомо, що вчора війська РФ здійснили наземну атаку на Козачу Лопань (знаходиться в безпосередній близькості з кордоном РФ) на півночі Харківської області, але спроби ворога були невдалими, ЗСУ відбили ворога.

Донецька область

За даними карт, 1 жовтня російські війська здійснили наземні удари в районі Бахмута та Авдіївки та продовжили вести постійний вогонь уздовж лінії зіткнення в Донецькій області.

ЗСУ звільнили Лиман, а росіянам "в пріоритеті" південь: карти боїв на ранок

Тим часом ЗСУ відбили російські наземні атаки безпосередньо на Бахмут, на північний схід в районі Соледару, а також на південь від Бахмута в районі Веселої Долини, Зайцевого, Ню-Йорка, Горлівки та на захід від Авдіївки біля Первомайського.

Південь

Українські військові продовжують вести контрнаступальні дії в Херсонській області та створюють умови для подальшого просування на різних ділянках лінії фронту.

ЗСУ звільнили Лиман, а росіянам "в пріоритеті" південь: карти боїв на ранок

Тим часом як окупанти підтягують резерви та проводять перегрупування в умовах постійних активних

Нагадаємо, українські захисники увійшли до Лимана, наразі там точаться бої.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

19 квітня 2024
18 квітня 2024