У росії встановили «тарифи» за відстрочку від мобілізації, а в Херсоні все частіше затримують чоловіків,– Генштаб

  • 19:24
  • 30.09.2022
1659936406-2951

У деяких регіонах росії військкоми встановили «тарифи», які вимагають від чоловіків за відстрочку від мобілізації. Тим часом у тимчасово захопленому Херсоні окупанти дедалі частіше затримують чоловіків призовного віку.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ за 30 вересня.

Так, у Хабаровському краї рф посадовці, відповідальні за відбір та підготовку мобілізаційного ресурсу, встановили нові корупційні «тарифи». За даними Генштабу, відстрочка від мобілізації коштує 100 тисяч рублів, що є «практично недосяжною сумою для більшості місцевого населення».

Водночас на тимчасово захоплених територіях України окупаційне командування намагається впровадити заходи примусової мобілізації. Зокрема в Херсоні почастішали випадки затримання місцевих чоловіків призовного віку.

Як зазначили в Генштабі, після поверхневої перевірки придатності до військової служби, чоловіків направляють на комплектування підрозділів, що планують задіяти в районі проведення бойових дій.

А в Бердянську, за даними Генштабу, росіяни примусово мобілізували працівників деяких підприємств, які залишились працювати на окупованій території. Також у місто прибули посилені підрозділи росгвардії, які мають придушувати ймовірний спротив місцевого населення.

За добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Майорськ, Зайцеве, Одрадівка та Бахмутське.

Авіація ЗСУ завдала 9 ударів, зокрема уразила один опорний пункт, три райони зосередження озброєння та військової техніки, а також 5 зенітних ракетних комплексів противника. Українські підрозділи ППО збили один безпілотник.

А ракетні війська і артилерія уразили 6 командних пунктів, 13 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два склади з боєприпасами, один зенітний ракетний комплекс та 4 засоби ракетних військ і артилерії ворога.

Як розповіли в Генштабу, ворог і надалі зосереджує зусилля на спробах повної окупації Донеччини, утриманні тимчасово захоплених територій, а також зриві активних дій Сил оборони на окремих напрямках. Ворог обстрілює позиції українських військ вздовж лінії зіткнення й веде повітряну розвідку.

Також росіяни завдають ударів по цивільній інфраструктурі та помешканнях мирного населення. Зокрема за добу противник здійснив 3 ракетні та 5 авіаційні ударів, а також понад 15 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по військових та цивільних об’єктах на території України.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

26 квітня 2024
25 квітня 2024