Російські сенатори та депутати, а також родини шойгу та медведєва: США запровадили нові персональні санкції проти рф

  • 19:01
  • 30.09.2022

Міністерство фінансів США запровадило нові персональні санкції проти росії за анексію українських територій. До переліку увійшли всі члени російського парламенту як і з ради федерації, так і з держдуми, а також родини російських високопосадовців.

Про це пише пресслужба відомства.

– Ми не стоятимемо осторонь, поки путін обманним шляхом намагається анексувати частини України. Міністерство фінансів і уряд США роблять сьогодні масштабні дії, щоб ще більше послабити військово-промисловий комплекс росії, який і без того деградував, і підірвати його здатність вести незаконну війну,– зазначила міністр фінансів Джанет Єллен.

До списку санкцій додали раду федерації росії та 169 її членів, а також ще 109 депутатів держдуми. Крім цього, санкції наклали і на очільницю Центробанку росії ельвіру набіуліну.

Також під санкції потрапила російська компанія «Новастрим», яка фактично стала правонаступницею компанії «Радіоавтоматіка», проти якої США вводили санкції раніше. Вона тісно співпрацює з російськими оборонним сектором. Санкції наклали і на три іноземні компанії, які допомагали російському ОПК: китайську Sinno Electronics, вірменську Taco та білоруську «Свєтлогорськоє хімволокно».

Обмеження були введені і проти ще пʼяти російських компаній, а також віцепремʼєра росії олександра новака, членів родини міністра оборони шойгу, членів родини голови росгвардії золотова, членів родини премʼєра мішустіна, членів родини губернатора Санкт-Петербурга бєглова та членів родини російського експрезидента медведєва.

30 вересня президент росії путін оголосив про анексію окупованих Путін оголосив про «приєднання» до росії Запорізької, Харківської, Донецької та Луганської областей України Запорізької, Харківської, Донецької та Луганської областей.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

18 квітня 2024
17 квітня 2024