Є списки тих, хто підлягає мобілізації: росіянам почали відмовляти у виїзді з країни – ЗМІ

  • 17:04
  • 26.09.2022
1649150097-2715

На прикордонні переходи в аеропортах Росії, в тому числі – в Москві, надійшли списки тих, хто підлягає мобілізація.

Як повідомляє російське видання The Bell з посиланням на джерела в авіагалузі, деяким чоловікам вже відмовляють у виїзді з Росії.

За наявною інформацією, не пропускають тільки тих, кому вже виписали повістки або мобілізаційні приписи. Інформація про них потрапляє в загальну інформаційну систему прикордонного контролю «МИР», через яку координуються і інші заборони, наприклад, від судових приставів. 

В одному з московських аеропортів за добу кордон не пройшли 20 чоловіків призовного віку. В іншому аеропорту виданню розповіли, що перші заборони на підставі розпоряджень військкоматів стали надходити в ніч з п'ятниці на суботу, в неділю їх стало більше.

Обмеження на виїзд стосуються не тільки пасажирів, а й членів екіпажів – були випадки заборон на виїзд для пілотів і бортпровідників. В такому випадку член екіпажу замінюється.

У Тюменському аеропорту також підтвердили, що прикордонники отримують списки невиїзних призовників з військкоматів. Прес-служба аеропорту уточнила, що тим, хто потрапили в списки, потрібна довідка з військкомату.

– Військкомат в прикордонне управління надає списки громадян, яким обмежений виїзд. Для перетину кордону таким категоріям громадян необхідна довідка-дозвіл на виїзд від військкомату за місцем приписки громадянина, – пише місцеве видання «72». 

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024