Окупанти обстріляли більше 35 населених пунктів. Інтенсивно використовують БПЛА, - Генштаб

  • 19:32
  • 25.09.2022
_viyskovi_mariupol__gettyimages_1241340370_4_650x410

З початку доби російські військові завдали вогню по більше ніж 35 населених пунктах України. Також ворог інтенсивно використовує БПЛА для розвідки.

Про це пише в Facebook Генеральний штаб ЗСУ.

Росія як й раніше продовжує завдавати ударів по цивільній інфраструктурі та мирних житлових кварталах.

Лише за поточну добу ворог вдався до 4 ракетних та 7 авіаційних ударів, здійснив понад 24 обстріли з РСЗВ по військових та цивільних об’єктах нашої країни. Від ворожого вогню постраждали більше 35 населених пунктів.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

На інших напрямках російські військові обстрілювали з танків, мінометів й ствольної артилерії:

  • на Сіверському напрямку обстріляли райони населених пунктів Гута-Студенецька і Блешня Чернігівської області та Бачівськ, Шалигіне і Середина Буда Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку обстріляли райони населених пунктів Стрілеча, Гур’їв Козачок, Стогнії, Уди, Ветеринарне та Куп’янськ;
  • на Краматорському напрямку обстріляли райони населених пунктів Слов’янськ, Коровій Яр, Богородичне, Ярова, Пришиб та Озерне;
  • на Бахмутському напрямку обстріляли райони населених пунктів Соледар, Бахмут, Бахмутське, Одрадівка, Зайцеве, Опитне, Яковлівка, Нью-Йорк, Майорськ, Неліповка, Юр’ївка, Виїмка, Білогорівка, Роздолівка, Спірне, Веселе та Верхньокам’янське;
  • на Авдіївському напрямку обстріли райони населених пунктів Авдіївка, Опитне, Первомайське, Водяне, Красногорівка, Новомихайлівка, Мар’їнка та Парасковіївка.
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстріляли райони населених пунктів Микільське, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Велика Новосілка, Новомайорське, Времівка, Павлівка, Залізничне, Шевченко, Білогір’я, Полтавка, Новосілка, Новопіль, Темирівка, Времівка, Червоне та Ольгівське.
  • на Південнобузькому напрямку росіяни обстріляли більше ніж 38 населених пунктів, серед яких Нововознесенське, Архангельське, Сухий Ставок, Первомайське, Марганець та Нікополь.

З метою розвідки росіяни активно використовують БПЛА - до 60 вильотів з початку доби.

Через часткову мобілізацію в Росії, починаючи з 22 вересня військові комісаріати ворога працюють цілодобово, а особам, які намагаються уникнути війни - погрожують кримінальною відповідальністю.

У Севастополі чоловікам призовного віку вручено близько однієї тисячі повісток. Призовників запевняють у тому, що їх служба нібито проходитиме на тимчасово окупованих територіях Херсонської області до закінчення терміну так званої «спеціальної операції».

Тим часом російське командування намагається доукомплектувати підрозділи, які зазнали втрат на лінії зіткнення - новоприбулими. Це, зі свого боку, знижує рівень морально-психологічного стану ворога.

Нагадаємо, українські захисники минулої доби ліквідували ще 400 російських окупантів. Усього з початку повномасштабного вторгнення в Україну втрати Росії становили 56 700 військовослужбовців.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

26 квітня 2024
25 квітня 2024