російський парламент може розглянути анексію окупованих територій уже 29 вересня — ЗМІ

  • 21:37
  • 24.09.2022

російська рада федерації може розглянути питання незаконного приєднання окупованих територій України вже 29 вересня.

Про це повідомило російське державне видання «РИА Новости» та ТАСС із посиланням на джерела в раді федерації та держдумі.

Також ТАСС пише, що процедура незаконного приєднання територій відбудеться 30 вересня.

Крім того, видання «Верстка» з посиланням на свої джерела повідомляє, що 30 вересня має бути звернення президента рф володимира путіна до федеральних зборів рф — таке саме, як 2014 року, коли відбувалася анексія Криму.

За даними цього видання, у кремлі зараз також обговорюють можливість запровадження воєнного стану. Близькі до кремля два співрозмовники «Верстки» кажуть, що це станеться в тому разі, якщо Україна продовжить атакувати «приєднані території». За їхніми словами, цей сценарій є «небажаним, але можливим».

Також один зі співрозмовників зазначив, що ще до звернення путіна до федеральних зборів у росії можуть оголосити заборону на виїзд військовозобов'язаних із країни, адже зараз потік чоловіків, які тікають, «викликає тривогу».

У тимчасово захоплених регіонах Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей 23 вересня розпочалися псевдореферендуми про приєднання до складу росії. «Голосування» триватиме 5 днів — до 27 вересня. В останній день голосування відбудеться на виборчих дільницях, а в попередні дні «з метою безпеки» — на прибудинкових територіях і за заявами вдома.

У соцмережах повідомляють, що небагато людей ідуть на ці «референдуми». Є повідомлення, що колаборанти разом із військовими ходять у будинки до людей та змушують «голосувати», погрожуючи.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

26 квітня 2024
25 квітня 2024