В організації референдуму на Запоріжжі задіяно 1,5 тис. осіб - СБУ

  • 13:49
  • 23.09.2022

СБУ перехопила документи окупантів, які регламентують організацію фейкового референдуму РФ на тимчасово окупованій території Запорожжя.

Про це у п'ятницю повідомляє прес-служба відомства.

– Згідно з отриманими матеріалами, встановлені особи понад тисячі російських силовиків, яких планують залучити до «охорони» заходів псевдоголосування. Серед них підрозділи росгвардії, військової поліції з РФ та російського МНС. Їм допомагатимуть зрадники та колаборанти, які увійшли до складу створеного окупантами «головного управління МВС у Запорізькій області», - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що для контролю за поведінкою «референдумів» кремлівські організатори планують залучити розгалужену мережу приватних охоронних фірм, підконтрольних спецслужбам РФ.

Також співробітники СБУ отримали повний список ворожих поплічників, які добровільно погодилися очолити так звані «територіальні виборчі комісії». Наразі ідентифіковано понад 390 колаборантів.

Правоохоронці встановили всіх організаторів незаконної діяльності, їхні установчі дані та місцеперебування. Тривають комплексні заходи щодо притягнення до відповідальності винних осіб.

Нагадаємо, на окупованих частинах Донецької, Луганської областей та Мелітополя сьогодні розпочалися «референдуми».

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

29 березня 2024
28 березня 2024