Причетних очікує суд: в Україні пригрозили колаборантам через «референдуми»

  • 12:48
  • 23.09.2022
handcuffs_3_3_650x410

Усіх причетних до проведення фейкових «референдумів» на тимчасово окупованих територіях України очікує кримінальне переслідування та суд. Імена зрадників відомі правоохоронцям.

Про це пише пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

– Силові та розвідувальні відомства України, а також Мінреінтеграції володіють повною інформацією щодо організаторів, виконавців і поплічників проведення псевдореферендумів, - пише пресслужба Мінреінтеграції.

Проти осіб, які причетні до фейкових «референдумів» будуть введені санкції, ініційовано кримінальне переслідування, призупинено соціальні виплати. Рухоме й нерухоме майно зрадників буде арештовано.

Чого очікувати колаборантам у разі проведення «референдумів»:

  • жоден з них не уникне кримінальної відповідальності;
  • жоден з них більше не зможе відвідати своїх родичів і близьких на підконтрольній Україні території;
  • жоден з них не зможе отримувати пенсійні й інші соціальні виплати;
  • жоден з них не зможе використовувати власні активи на підконтрольній Україні території.

– За колабораційну чи сепаратистську діяльність в умовах повномасштабного вторгнення вам загрожує до 15 років за ґратами, - додає пресслужба.

Як відзначають у розвідці, попри те, що український народ за допомогою цивілізованого світу дає відсіч російській збройній агресії, на тимчасово окупованих територіях деякі з громадян продовжують різною мірою співпрацюють з ворогом. Зрадники беруть участь в роботі окупаційних адміністрацій, видають противнику патріотів, яких згодом катують та вбивають.

– ГУР МО України повідомляє, що володіє повним спектром задокументованої інформації щодо колаборантів, які співпрацюють з окупантами з детальним переліком «їхніх заслуг перед Росією». Відповідні списки було підготовлено на підставі інформації, здобутої оперативним шляхом, у тому числі за допомогою агентури в органах влади та силових структурах Росії, - додає розвідка.

Нагадаємо, українським військовим вдалося знищити чотири іранських дрона-камікадзе у Миколаївській області протягом 22 вересня.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

18 квітня 2024
17 квітня 2024