ЗСУ знищили 19 позицій ворога. Зведення Генштабу

  • 21:16
  • 18.09.2022
2769272

Російські окупанти продовжують зосереджувати зусилля на спробах повного захоплення Донецької області, організації оборони та утримання захоплених територій, а також зрив активних дій Сил оборони України на окремих напрямках.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у вечірньому зведенні 18 вересня.

За повідомленням Генштабу, росіяни завдають ударів по житлах мирних жителів та об'єктах цивільної інфраструктури. За добу російські окупанти завдали трьох ракетних та 11 авіаційних ударів, здійснили понад 40 обстрілів з РСЗВ по об'єктах на території України.

Постраждала інфраструктура понад 20 населених пунктів, зокрема Краматорськ, Сіверськ, Серебрянка, Дворічна, Кам'янка, Спірне, Верхньокам'яне, Красногорівка, Новомихайлівка, Нескучне, Полтавка, Успенівка, Миролюбівка, Біляївка та Високопілля.

На Сіверському, Слобожанському, Краматорському, Бахмутському, Новопавлівському, Запорізькому та Південнобузькому напрямках супротивник вів обстріли з танків, мінометів та артилерії.

Підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Куп'янськ, Гоптівка, Миколаївка Друга, Весела Долина, Одрадівка, Мар'їнка, Новомихайлівка та Правдине.

Протягом поточної доби авіація Сил оборони здійснила 20 ударів - підтверджено ураження 15 районів зосередження живої сили противника та опорних пунктів та чотири позиції зенітних ракетних комплексів.

Також підрозділи протиповітряної оборони ЗСУ знищили один безпілотник окупантів.

– Ракетні війська та артилерія завдали вогневого впливу по більш ніж 20 об'єктах супротивника. Зокрема, по семи пунктах управління та дев'яти опорних пунктах та районах зосередження особового складу та військової техніки. У зону поразки потрапили об'єкти ППО та понтонні переправи російських окупантів, - йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, минулої доби українські військові ліквідували ще 230 російських окупантів. Всього з початку повномасштабного вторгнення в Україну втрати Росії становили 54 480 солдатів.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024