У Миколаєві СБУ затримала російського агента, який фіксував позиції ЗСУ

  • 12:16
  • 17.09.2022
6f9d248-269687281-3173411319555518-94853538153284737-n

Служба безпеки в Миколаєві затримала агента головного управління генерального штабу зс рф, який збирав розвідувальні дані про дислокацію та переміщення підрозділів Збройних сил України у прифронтових районах.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, зрадником виявився мешканець обласного центру, який неодноразово висловлював свої прокремлівські погляди.

У такий спосіб він потрапив у поле зору російської спецслужби, яка завербувала його після початку повномасштабного вторгнення для розвідувально-підривної діяльності. Для збору координат зловмисник виїжджав до різних районів і населених пунктів Миколаївщини та оглядав місцевість.

Для фіксації військових об’єктів він використовував відеореєстратор, прихований у салоні власного авто. Зібрані матеріали передавав ворогу через месенджери. Отриману інформацію окупанти планували використати для здійснення серії ракетно-артилерійських обстрілів по підрозділах українських військ.

Проте працівники СБУ, як зазначено, своєчасно викрили, встановили місцеперебування та затримали російського агента. Під час обшуків у чоловіка виявили мобільні телефони, комп’ютерну техніку, відеореєстратор і картки пам’яті до нього з доказами злочинних дій.

Чоловіку повідомили про підозру в державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану. Йому загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічно, з конфіскацію майна. Суд у межах запобіжного заходу вже відправив затриманого під варту.

Нагадаємо, що Служба безпеки України затримала чергового агента Росії, який передавав ворогу координати військових підрозділів ЗСУ у Миколаєві.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024