Близько 5 тисяч бійців ЗСУ пройшли навчання у Великобританії

  • 14:14
  • 14.09.2022

Близько 5 тисяч військовослужбовців ЗСУ пройшли підготовку у Великобританії.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

– На території Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії йде базова загальновійськова підготовка українських військовослужбовців. Програма, започаткована урядом Великобританії, отримала назву операція INTERFLEX, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що під керівництвом інструкторів з Канади, Нідерландів, Нової Зеландії, України і, власне, Сполученого Королівства майже 5 тисяч українських військовослужбовців здобули базові знання, вміння та навички з тактичної медицини, інженерної, вогневої, психологічної та тактичної підготовки, включаючи ведення наступальних та оборонних дій в урбанізованій місцевості.

– Операція INTERFLEX є одним із яскравих прикладів міжнародної підтримки нашої держави і переконливим свідченням того, що Україна не сама у боротьбі з російською агресією. Також найближчим часом планується розширення операції INTERFLEX, зокрема початок навчального курсу з підготовки молодших командирів військових частин і підрозділів Збройних сил України, – повідомляють у Генштабі ЗСУ.

 

 

 

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський приїхав до деокупованого Ізюму, де взяв участь у церемонії підняття прапора України.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

26 квітня 2024
25 квітня 2024