ЗСУ досягають значних успіхів у Херсонській області та підривають бойові можливості окупантів, - ISW

  • 09:22
  • 13.09.2022

Успішний контрнаступ ЗСУ продовжує справляти значний вплив на моральний стан і військовий потенціал Росії на півдні України.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

– Супутникові знімки позицій РФ у Киселівці (за 15 км на північний захід від Херсона) показують, що всі російські машини, окрім чотирьох, відійшли від попередніх передових позицій, - зазначають аналітики.

В ISW пояснили, що Киселівка є оперативно важливим місцем для російських військ навколо Херсона, оскільки це останній великий населений пункт уздовж шосе E58 і залізничної лінії між нинішніми українськими позиціями та Чорнобаївкою, крайньою частиною Херсона.

– Очевидне відведення російських військ із цієї позиції може порушити здатність росіян захистити північно-західні околиці міста Херсона та свідчить про те, що російські війська в цьому районі відчувають безпосередню загрозу своїм позиціям, - вказали в Інституті вивчення війни.

Речниця Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк 12 вересня заявила, що російські війська, розташовані на правому березі Дніпра в Херсонській області, намагаються домовитися про капітуляцію під егідою міжнародного права.

– Повідомлення про переговори та про капітуляцію є індикаторами того, що українські контрнаступи на півдні відбуваються у швидкому темпі, - додали в ISW.

Нагадаємо, заступник міністра оборони Ганна Маляр вказала, що ЗСУ звільнили 6 тисяч квадратних кілометрів території на півдні та сході країни.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

28 квітня 2024
27 квітня 2024