На кордоні з Польщею насувається катастрофа - Мінінфраструктури

  • 17:49
  • 04.09.2022
2765439

Ситуація на українсько-польському кордоні стає критичною і може перерости у катастрофу. Причина полягає в низькій ефективності роботи польських служб фітосанітарного та ветеринарного контролю.

Про це написав у своєму Telegram-каналі заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

– Черги. Кілометрові. Багатоденні. Цього тижня було побито історичний рекорд: черга з вантажних автомобілів до пункту пропуску Ягодин на польському кордоні перетнула кордон у 45 (!) кілометрів... Водії живуть на узбіччі біля пунктів пропуску, в жахливих умовах, тижні, і більше, втрачаючи дохід, - розповідає Найєм.

За словами Найєма, така ситуація склалася через польську сторону.

– Головна причина цих черг усім відома - це низька ефективність роботи польських служб, які проводять фітосанітарний та ветеринарний контроль. Про це знають не лише перевізники, а й представники тих же контролюючих органів обох країн. Але чомусь говорять про це пошепки, щоб нікого не образити. Мені здається, не визнаючи проблему, ми її тільки посилюємо, - написав Найєм.

З початку повномасштабного вторгнення Росії фітосанітарний та ветеринарний контроль на польському кордоні сповільнився у кілька разів.

Він навів до прикладу дані з пункту пропуску Дорогуськ. Якщо до 24 лютого польські фітосанітарні та ветеринарні служби приймали близько 80 вантажівок за добу, то останні дні серпня від 12 до 25 фур.

– Це не просто падіння швидкості роботи служб. Це катастрофа! Люди живуть на кордоні тижнями і більше. І це відбувається саме тоді, коли наші товаровиробники практично відрізані від морського та авіасполучення і левова частка наших товарів їде саме дорогами, - розповів заступник міністра.

Нагадаємо, в окупованому Мелітополі школярів змушують фотографуватися з портретом Путіна.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

26 квітня 2024
25 квітня 2024