Зеленський звернувся до дітей у День знань: у вас вкрали частину дитинства, але ви вільні

  • 10:21
  • 01.09.2022

Президент Володимир Зеленський привітав українських дітей з Днем знань. Він наголосив на важливості початку навчального року на тлі війни.

– Цього літа ні в кого не було літа. Час минув ніби з зими в зиму. Замість майданчиків, доводилося бути в підвалах. Замість гри у футбол на вулиці, доводилося залишатися з дорослими і чути багато трагічних новин. Але ви були сміливими і ви зробили свій вибір - вибір на користь України ... У вас вкрали частину дитинства, частину юності, але ви вільні, завжди будете, - сказав президент.

Також він зазначив, що цей навчальний рік всі починають по-різному. Хтось далеко від дому-в інших регіонах України. Хтось далеко від дому - в інших країнах. Хто дистанційно, в онлайн-форматі. Хтось в рідній школі або в своєму університеті, але все ж не в спокої.

– Однак важливо, що навчальний рік починається. Важливо, що навчання триває. І що знання про Україну не переривається, - додав глава держави.

Нагадаємо, що в школах України немає заборони на проведення святкових лінійок з нагоди «першого дзвоника» у День знань 1 вересня.

Нагадаємо, в Україні планують створення державної онлайн-школи.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

6 травня 2024
5 травня 2024