росія планує мобілізувати орієнтовно 90 тисяч військовослужбовців — розвідка

  • 18:38
  • 28.08.2022

росіяни збільшують мобілізаційні резерви та планують мобілізувати приблизно 90 тисяч військовослужбовців.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в етері телемарафону.

Він зазначив, що рф застосовує задля мобілізації різні підходи, зокрема використовує так звані добровольчі батальйони та батальйони «Бойового армійського резерву країни».

Останні зараз комплектують у кожному російському військовому окрузі для того, щоб поповнити втрати, наростити свої зусилля і збільшити чисельність саме того угруповання, яке може бути застосоване для війни проти України, сказав Скібіцький.  

Він також заявив, що сьогодні росія має значні проблеми в комплектуванні збройних сил.

– Час спливає, бліцкригу вони не отримали. Чи допоможе мобілізація більшої кількості осіб в рф? Мабуть, усе ж таки ні, — сказав він.

За його словами, серед таких проблем є зниження морального стану військовослужбовців, які ведуть бойові дії проти України. А добровільно вступати до лав збройних сил рф стає дедалі менше охочих.

– Крім того, почалася паніка серед населення великих міст, тому що ніхто не хоче просто так служити у збройних силах, а тим більше йти на війну, — додав Скібіцький.

25 серпня глава росії володимир путін вирішив збільшити армію рф на 137 тисяч військовослужбовців — до 1,15 мільйона особового складу. Зміни мають запрацювати з 2023 року.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) теж зазначали, що це нововведення навряд чи значно підвищить бойову потужність армії рф. 

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024