На Миколаївщині майже 90 відсотків закладів професійно-технічної освіти готові до початку навчального року

  • 17:49
  • 27.08.2022
6eee5cceb9b7135c

У Миколаївській області 21 заклад професійно-технічної освіти готовий до початку нового навчального року – це майже 90 відсотків від загальної кількості. До відкриття неготові Снігурівський професійний ліцей, який перебуває на тимчасово окупованій території, та ще два заклади, які розташовані в зоні активних бойових дій.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла заступниця директора департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації Людмила Комісарова.

За словами Людмили Комісарової, у зв’язку з воєнним станом та бойовими діями на території області Міністерство освіти рекомендує на вибір три форми навчання — онлайн, офлайн та змішану. Кожен заклад обиратиме форму навчання самостійно — на педагогічних радах.

– Зрозуміло, що, наприклад, не можна дистанційно коштувати тістечка. Так і навчити готувати можна тільки на практиці. Професійно-технічна освіта — це не та галузь, де можна навчатися виключно дистанційно, — розповіла Людмила Комісарова.

До 1 листопада в закладах ПТО триватиме набір студентів. Усі заклади, за словами Комісарової, набирають здобувачів освіти відповідно до регіонального замовлення від роботодавців.

– У нас є регіональне замовлення, яке працює під роботодавця. Тобто під кожного учня - робоче місце. Роботодавець підписує договір з навчальним закладом. А він вже повинен знати, скільки і яких робочих місць потребує, — розповіла Людмила Комісарова.

Станом на 27 серпня 2 758 абітурієнтів виявили бажання навчатися у закладах ПТО, це понад 60 відсотків регіонального замовлення, розповіла Людмила Комісарова.

Нагадаємо, СБУ затримала російського агента, який «наводив» ракетні удари по школах Миколаєва.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024