Макрон уперше з травня зателефонував Путіну

  • 18:47
  • 19.08.2022

Французький президент Емманюель Макрон зателефонував російському лідеру Володимиру Путіну.

Про це повідомляє прес-служба Кремля за підсумками розмови президентів у п'ятницю, 19 серпня.

Вказано, що Путін і Макрон «обговорили різні аспекти ситуації навколо України». Путін звинувачував українських військових нібито «у систематичних обстрілах території Запорізької атомної електростанції».

– Президенти наголосили на важливості якнайшвидшого направлення на АЕС місії МАГАТЕ, яка матиме змогу на місці оцінити реальну обстановку. З російського боку підтверджено готовність надати інспекторам агентства належне сприяння, – йдеться у повідомленні.

Також Макрон і Путін обговорили ситуацію з обстрілом СІЗО в селищі Оленівка, де загинула велика кількість українських військовополонених, яких там утримували.

Водночас Путін поскаржився, що досі є перешкоди, пов'язані з експортом російських продуктів харчування та добрив на світові ринки.

Зазначимо, що це перша розмова лідерів з 28 травня, коли у них відбулася тристороння телефонна розмова за участю канцлера ФРН Олафа Шольца.

Остання двостороння розмова Путіна й Макрона відбулася 3 травня. Тоді президент РФ привітав Макрона з перемогою на виборах.

Раніше Макрон пояснив, чому часто дзвонив Путіну. Він запевняв, що отримав схвалення від українського президента Володимира Зеленського на всі контакти з лідером РФ.

Нагадаємо, росЗМІ підтвердили загибель 5700 своїх військових в Україні.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

19 квітня 2024
18 квітня 2024