Посли чотирьох країн почали роботу в Україні

  • 21:16
  • 17.08.2022

Посол Киргизтану Ідрис Кадиркулов, посол Румунії Александру Віктор Мікула, посол Бельгії Пітер Ван де Вельде і посол Іспанії Рікардо Лопеса-Аранди Хагу розпочали дипломатичну місію в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів чотирьох країн.

Зеленський сподівається на рішучу позицію Киргизтану на підтримку суверенітету й територіальної цілісності України. Президент відзначив важливість відновлення повноформатної взаємовигідної співпраці нашої країни та Киргизстану й активізації політичного діалогу високого рівня.

Глава держави подякував президенту, уряду та громадянам Румунії за широку підтримку України з початку повномасштабнго російського вторгнення, зокрема, прийняття вимушено переміщених осіб.

Президент висловив сподівання, що Бельгія разом з іншими європейськими партнерами долучиться до відбудови України. Він також подякував народу і керівництву Бельгії за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

Також Зеленський подякував уряду Іспанії за надання гуманітарної та оборонної допомоги, а також підтримку суверенітету й територіальної цілісності нашої країни.

Нагадаємо, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш прибув до Львова. Завтра він зустрінеться з президентами України й Туреччини Володимиром Зеленським й Реджепом Ердоганом.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

18 березня 2024
17 березня 2024