За тиждень у Миколаївській області 29 людей захворіли на COVID-19

  • 19:52
  • 17.08.2022

У Миколаївській області спостерігається спад рівня захворюваності на COVID-19. За минулий тиждень, з 8 по 14 серпня, в області на коронавірус захворіли 29 людей. На тиждень раніше діагностували 30 хворих на COVID-19 лише в обласному центрі.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла начальниця управління охорони здоров’я Миколаївської міськради Ірина Шамрай.

– На ранок 17 серпня у шпиталях міста Миколаєва перебуває п'ятеро людей із підтвердженим діагнозом COVID-19, які мають тяжкі перебіги захворювання, — розповіла Ірина Шамрай.

За її словами, миколаївські лікарні повністю забезпечені експрес-тестами для виявлення коронавірусу.

– Всім, кому це необхідно, беремо ПЛР-тести та діагностуємо COVID-19. Якщо взяти, для прикладу, вчорашній день (16 серпня — ред.), то було набрано 39 обстежень і з них лише три позитивні. Але тяжкого перебігу не було, і ці пацієнти проходять зараз лікування амбулаторно, — розповіла Ірина Шамрай.

Також в області триває вакцинальна кампанія. Зокрема вакцинують бустерною дозою людей, які мають ризики тяжкого перебігу хвороби.

– Станом на 17 серпня у всіх 12-ти пунктах у достатній кількості наявні вакцини Pfizer і CoronaVac. З 24 лютого понад сім тисяч миколаївців отримали щеплення проти COVID-19, — розповіла Ірина Шамрай.

Отримати першу та другу бустерну дозу щеплення можна за направленням сімейного лікаря.

Нагадаємо, смертність від COVID-19 у світі почала знову стрімко зростати. Лише за останні чотири тижні кількість зареєстрованих випадків смерті збільшилась на 35%.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

19 березня 2024
18 березня 2024