Роспропаганда залякує світ «третьою світовою війною» після вибухів у Криму, - РНБО

  • 17:49
  • 17.08.2022

Після серії вибухів в окупованому Криму російські пропагандисти почали у своїй звичній манері залякувати світ. Вони погрожують «третьою світовою війною» у разі подальшої демілітаризації півострова.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

Вказано, що для просування наративу про «неминучість третьої світової війни» російські медіа масово поширюють слова італійського журналіста Доменіко Квіріко.

Так, у коментарі виданню La Stampa він висловив занепокоєння щодо «українського нападу» на Крим. За його словами, наслідки можуть бути «катастрофічними», оскільки за цим стоїть «бажання знищити російську єдність».

– Якщо Зеленський, як він заявив в одному з останніх звернень до народу, вирішив розпочати відвоювання всіх українських територій з Криму, то ці півроку будуть пеклом, - заявив Квіріко.

Свої гучні заяви автор пояснює це тим, що для Росії вторгнення в Крим є «еквівалентом наступу на Москву», тобто своєрідною «червоною лінією».

– Таким чином, тактика залякування є одним із найвживаніших інструментів Кремля для утримання загарбаних територій України, - пояснюють в Центрі при РНБО.

Нагадаємо, за минулу добу Збройні сили України ліквідували ще 200 окупантів. Всього з початку повномасштабного вторгнення Росія втратила 44 100 військовослужбовців.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

19 березня 2024
18 березня 2024