Було 6 «прильотів», – Кім розкрив деталі нічного обстрілу Миколаєва

  • 14:58
  • 17.08.2022
photo_2022-08-17_08-37-07

У ніч проти 17 серпня росіяни вкотре вдарили ракетами по Миколаєву. У місті зафіксували 6 «прильотів». Ймовірно, це були ракети типу С-300.

Деякі з цих снарядів влучили у ВНЗ – Чорноморський національний університет імені Петра Могили.

Про це 24 каналу розповів голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Він зауважив, що кілька днів тому у російських пабліках з'явилася інформація про те, що в університеті перебувають українські військові чи їхня техніка. Після цього мер Миколаєва Олександр Сєнкевич намагався врятувати його, доводячи, що там немає нічого подібного.

Також був вражений об'єкт інфраструктури. Унаслідок цього загорілися 2 автомобілі. Пожежа охопила 5 квадратних метрів. росіяни намагалися влучити в ще один об'єкт інфраструктури, але їм це не вдалося.

Віталій Кім розповів, що росіяни модифікували ракетний комплекс С-300, який першочергово стріляв снарядами класу «земля – повітря». Вони переробили модуль, що дозволило їм стріляти ракетами по наземних цілях.

– Ми знаємо, що у цієї ракети похибка близько 120+ метрів. Саме тому вони стріляють цими ракетами чи парами, чи по 4 – 5 в один об'єкт, розуміючи, що це не високоточна зброя, – пояснив він.

Голова Миколаївської ОВА додав, що росіяни розуміють, що у радіусі цих 120 метрів можуть бути житлові будинки, але їх це не зупиняє. Нерідко вони й безпосередньо обирають суто цивільні цілі для того, щоб залякувати людей. Цинізму додає ще й те, що вони відкрито говорять про свої можливі цілі, які є цивільними об'єктами, як це було і з Чорноморським національним університетом.

Нагадаємо, у Миколаївській області припинено електропостачання, водопостачання, водовідведення у 94 населених пунктах, майже 7 тисяч споживачів залишаються без газу.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

19 березня 2024
18 березня 2024