Гвинтокрилів побільшало. Скільки авіації РФ зосередила на кордоні з Україною

  • 15:10
  • 16.08.2022

На початку військового вторгнення Росії в Україні знаходилося авіаційне угрупування у складі 700 літальних апаратів - 450 літаків та 250 гвинтокрилів. Наразі кількість гелікоптерів значно зросла, а літаків - зменшилася.

Про це повідомив полковник, речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат під час брифінгу.

– Зрозуміло, що повітряні сили та інші сили оборони вже знищили чимало авіаційної техніки ворога, втім противник має можливість поповнювати цей склад, підтягуючи з середини країни авіаційну техніку. Літаків на сьогодні дещо менше - близько 430 знаходиться зараз довкола України на різних аеродромах Білорусі, Росії та Криму. Але угруповання вертольотів значно виросло і зараз складає понад 360 гелікоптерів, - розповів він.

За словами Ігната, це пояснюється тим, що авіаційна діяльність зменшена і саме штурмова авіація та бойові гелікоптери для підтримки наземних військ використовується частіше.

– Авіація залучається вся, постійно бачимо польоти стратегічної авіації, дальні бомбардувальники, винищувачі, винищувачі-бомбардувальники Су-34, штурмова авіація, літаки дальнього радіолокаційного виявлення А-50, які продовжують працювати як у небі Білорусі, так і в небі Росії, - додав військовий.

Нагадаємо, за минулу добу Збройні сили України ліквідували 150 російських військових. Всього з початку повномасштабного вторгнення Росія втратила 43 900 військовослужбовців.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024