На Херсонщині окупанти влаштували катівню для викрадених українців – ОВА

  • 16:42
  • 15.08.2022
1655830523-8646

У підвалах Херсонського дитячого приймальника-розподільника УМВС окупанти влаштували катівню для викрадених українців.

Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич в Telegram.

–  На території Херсонського приймальника-розподільника для дітей УМВС на сьогодні проживають співробітники ФСБ РФ (орієнтовно 50 осіб). Є інформація, що у підвальних приміщеннях проводяться допити викрадених українців із застосуванням тортур,– інформує голова ОВА.

За його словами, на Херсонщині окупанти продовжують проводити обшуки - людей зупиняють на вулиці або проникають в їхні будинки.

– Росіяни можуть викрасти й вивезти херсонців у невідомому напрямку навіть за українську символіку,– наголосив голова ОВА.

Також окупанти продовжують збирати паспортні дані громадян.

– Наразі вимогу про заповнення анкет висунуто всім працівникам КП та пенсіонерам, які отримують так звану «гуманітарку». Дані збираються також у тих, хто звертається до окупаційної влади з будь-якими питаннями – реєстрація новонароджених, надання медичної допомоги тощо,– повідомив Янушевич.

Також він зазначив, що на сьогодні російські окупанти продовжують обстрілювати з артилерії та авіації Осокорівку та Трудолюбівку. У населених пунктах багато зруйнованої інфраструктури. Від обстрілів потерпають мирні жителі, які не мають змоги виїхати.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому РФ Херсоні діти знайшли ручний гранатомет і випадково вистрілили з нього.

Новини

26 квітня 2024
25 квітня 2024