В Херсоні окупанти змушують медиків отримувати зарплату в рублях, - розвідка

  • 21:52
  • 14.08.2022

Окупаційна влада в Херсоні вимагає від медиків підписувати документи про згоду на отримання зарплат в рублях. Інашке - можливе звільнення у будь-який момент.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони в Telegram.

– В тимчасово окупованому Херсоні представники окупаційної адміністрації висувають вимоги співробітникам швидкої допомоги щодо написання заяв про згоду працювати під егідою «нової влади». Це також передбачає згоду отримувати заробітну платню в російських рублях, - сказано в повідомленні.

Як повідомляє розвідка, у разі відмови, медикам надається тимчасовий дозвіл на роботу з попередженням про можливе звільнення в будь-який момент.

Окрім цього, росіяни намагаються відновити навчання в Херсонській морській академії. Так, вони оголосили про початок набору курсантів на 2022-2023 навчальний рік. На будівлях академії вивішено прапор зеленого кольору з позначкою «Z».

Тим часом продовжуються заходи зі збору паспортних даних мешканців. Окупанти змушують заповнювати анкет всіх працівників комунальних підприємств та пенсіонерів, які отримують так звану «гуманітарну допомогу». Дані збираються також у тих, хто звертається до окупаційної влади з будь-якими питаннями - реєстрація новонароджених, надання медичної допомоги тощо. Також всім, хто придбав стартові пакети російських мобільних операторів, надходять смс-повідомлення з пропозицією надати паспортні дані в обмін на 5 ГБ Інтернету.

Також повідомляється, що на території Херсонського приймальника-розподільника для дітей УМВС наразі проживають співробітники ФСБ Росії (орієнтовно 50 осіб). За даними розвідки, у підвальних приміщеннях проводяться допити викрадених українців із застосуванням тортур.

Нагадаємо, мешканці Херсонської області, особливо жінки з дітьми, повинні евакуюватися через наступ важкої зими. Також це необхідно й для деокупації території.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

19 березня 2024
18 березня 2024