США заарештували літак російського мільярдера Скоча вартістю $90 млн

  • 16:36
  • 09.08.2022

Окружний суд Південного округу Нью-Йорка схвалив ордер міністерства юстиції США на арешт літака Airbus A319-100, який належить російському бізнесменові та депутату Державної думи Андрію Скочу.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Управління контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США наклало арешт.

– Ми й далі використовуємо всі доступні правові інструменти для забезпечення дотримання наших законів щодо боротьби з відмиванням грошей та переслідування тих, хто намагається використати фінансову систему США для порушення санкцій та ухилення від них, – сказав прокурор США Даміан Вільямс.

Помічник директора ФБР Майкл Дрісколл, підкреслив, що санкції, запроваджені урядом США,«демонструють олігархам, які підтримують військову агресію Росії, що вони не недоторканні». Управління контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США 2 червня наклало арешт на літак, яким Скоч володів через кілька підставних фірм. За версією правоохоронців, з 2018 до 2021 року бізнесмен, попри санкції, проводив платежі, необхідні для обслуговування та експлуатації борту.

Вартість літака Airbus, що належить російському мільярдеру, становить понад 90 млн доларів.

Нагадаємо, ЗСУ за минулу добу ліквідували ще 300 російських окупантів та збили ворожий гелікоптер. Загалом РФ у війні проти України втратила вже 42 640 своїх військових убитими.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

28 березня 2024
27 березня 2024