На Миколаївщині зібрана велика база потенційних колаборантів, - Кім

  • 15:10
  • 09.08.2022
162583-1_large

На Миколаївщині зібрана велика база потенційних колаборантів. І хоча багато зрадників втекли з регіону, ця база буде надалі відпрацьовуватися.

Про це на брифінгу повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

– Ми зібрали дуже велику базу потенційних колаборантів та будемо з цією базою далі працювати… Був дуже ефективний захід (6-7 серпня), були відпрацьовані квартири з десятками тисяч адрес квартир та телефонів. Були заарештовані люди, – розповів Кім.

За його словами, встановлено, що дуже багато колаборантів та зрадників втекли.

– Це ми розуміємо за їх телефонами. Телеграм канали ворога теж «мовчали». Не було нових цілей та прольотів, — додав голова ОВА.

Кім підкреслив, що місцеве мирне населення Миколаївщини активно співпрацювало з органами.

– Наші люди йшли на комунікацію з силовими структурами та допомагали їм під час відпрацювань, - підкреслив він.

Надалі відповідні заходи щодо затримання колаборантів будуть продовжені. Буде змінена тактика, коли будуть відпрацьовуватися певні райони та території без попереджень. Гуманітарна ситуація на Миколаївщині наразі стабільна - працюють магазини, лікарні та зоомагазини.

– Черг в магазинах наразі нема… Назагал все дуже контрольовано, - запевнив Кім.

Нагадаємо, з 23:00 п’ятниці до 5:00 понеділка в Миколаєві діяла подовжена комендантська година. Місто «закривали» з метою виявлення зрадників та колаборантів. Проведення спецоперації з пошуку людей, які допомагають російським військовим, анонсував Кім під час відеозвернення 20 липня.

Нагадаємо, війська Росії в ніч на 9 серпня знову завдали ракетних ударів по Миколаєву і області. В одному з сіл регіону пошкоджено житлові будинки.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

26 квітня 2024
25 квітня 2024