Розблокування портів для експорту металу та руди знизить валютний курс в Україні, - УСПП

  • 14:32
  • 09.08.2022

Розширення «зернового коридору» для експорту продукції ГМК дасть Україні потужне джерело надходження валюти, яке допоможе стабілізувати курс гривні та тримати його у контрольованому коридорі.

Про це повідомляє Український союз промисловців та підприємців (УСПП).

– Якщо не втрутитися в ситуацію, втрата робочих місць та експортних надходжень у нинішній ситуації війни ляже неймовірним додатковим тягарем на бюджет, що й так щомісяця має дефіцит у $5 млрд. Уряду необхідно обговорити разом з представниками галузі та експертами, як наростити обсяги видобутку залізної руди, виплавки сталі та їхнього експорту, - вважають в УСПП.

В союзі також уточнили, що цілеспрямована робота влади за участю міжнародних структур із розблокування морських портів для експорту ГМК допоможе подолати кризу в галузі, та дасть гривні змогу укріпити свої позиції на валютному ринку.

– Це забезпечить ще одне потужне джерело припливу валюти до країни, що сприятиме стабілізації курсу національної валюти. Об’єктивним курсом у даних умовах ми вважаємо 36 грн за долар, решта - відповідь ринку на труднощі з експортом та такими новаціями від уряду, як можливість додаткового 10%-го оподаткування імпорту, - заявив президент УСПП Анатолій Кінах.

Нагадаємо, вранці 8 серпня з Чорноморського морського порту вийшли ще два судна з продовольством.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

24 квітня 2024
23 квітня 2024