У Миколаєві для ремонту каналізації почали використовувати сучасну технологію «полімерної панчохи»

  • 15:58
  • 18.10.2024
463825209_851775860471191_8662302912132226264_n

У Миколаєві почали використовувати сучасну технологію для відновлення каналізації методом «полімерної панчохи». Про це повідомили в міськраді.

Вперше такий спосіб випробували під час ремонту каналізаційного колектору на вул. Колодязній.

Як розповів гендиректор МКП «Миколаївводоканалу» Борис Дуденко, відновлення труб полімерним рукавом - одна з найкращих на сьогодні технологій для ремонту трубопроводів на складних ділянках. За її допомогою можна швидко приводити до ладу пошкоджені ділянки як каналізаційної мережі, так і водопроводів.

 «В стару трубу заводиться полімерний рукав. Потім під дією ультрафіолету та пари великого тиску цей рукав стає твердим і подовжує строк служби трубопроводу як мінімум на 50 років. Технологія дає змогу досить швидко виконувати роботи без порушення дорожнього покриття», - пояснив Борис Дуденко.

Окрім надійності та швидкості, така технологія ще дає економію.

 «Вона досить дешева у порівнянні з простою заміною мереж», - додав керівник підприємства.

Технологію передала данська компанія Per Aarsleff. Вона ж навчає фахівців «Миколаївводоканалу» застосовувати її. А гроші на придбання обладнання виділив Світовий банк.

Міський голова Олександр Сєнкевич відзначив велике значення події. Адже у Миколаєві через війну постраждала значна частина водопровідної та каналізаційної мережі.

Важливо, що співпраця з цією компанією продовжиться.

«Компанія планує співпрацювати з «Миколаївводоканалом» й далі. І наше КП буде першим в Україні, яке зможе використовувати такі роботи і заробляти на цьому кошти. У співпраці з Per Aarsleff «водоканал» зможе це робити не тільки в Миколаєві, а й в інших містах», - зазначив Олександр Сєнкевич.

У підсумку така співпраця не тільки допоможе пришвидшити ремонт водопроводів і каналізації у Миколаєві, а й дозволить зробити наше комунальне підприємство більш успішним та ефективним.

Новини

18 жовтня 2024
17 жовтня 2024