Підготовка до опалювального сезону: Віталій Кім взяв участь у всеукраїнській нараді

  • 10:53
  • 14.10.2024
462873748_933861642108983_7283081331545230114_n

Начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім взяв участь у нараді, присвяченій підготовці до осінньо-зимового періоду 2024-2025 років. Нарада пройшла за участі Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Віцепрем’єр-міністра з відновлення – Міністра розвитку громад та територій Олексія Кулеби, заступників Міністра економіки, заступника керівника Офісу Президента Віктора Микити та очільників областей.

Основна увага зустрічі була зосереджена на необхідності оперативної підготовки до викликів прийдешнього опалювального сезону, зокрема в умовах можливих атак на енергетичну інфраструктуру з боку рф.

Кабінет Міністрів України створив Штаб підготовки до наступного опалювального сезону, який координує роботи з подолання наслідків російського енергетичного терору, модернізації та адаптації паливно-енергетичного комплексу до нових викликів.

«Перед Міненерго й керівниками областей стоять чіткі завдання щодо захисту енергооб’єктів, формування необхідних запасів та розбудови децентралізованої генерації. Маємо рухатися в цих питаннях злагоджено й швидко», – зазначив Денис Шмигаль.

Тому ключовим елементом у підготовці до осінньо-зимового періоду мають стати захист і відновлення критичної інфраструктури.

На нараді начальники ОВА розповіли про хід відбудови ключових об’єктів, а також будівництва укриттів у школах.

Як наголосив Прем’єр-міністр, окрім виділених з державного бюджету коштів, області мають також активніше комунікувати з міжнародними партнерами для залучення підтримки на реалізацію пріоритетних проєктів.

Для пріоритезації проєктів була утворена Стратегічна інвестиційна рада. У межах її роботи відбуватимуться відбір та підготовка важливих для громад проєктів і залучення інвестицій в їх реалізацію.

Результати наради передбачають посилення комунікації з бізнесом та громадами, розширення роботи у напрямку децентралізації систем енергозабезпечення регіонів, а також збільшення пакету регіональних і місцевих програм підтримки сил безпеки та оборони, ветеранів війни, внутрішньо переміщених осіб та інше.

Новини

14 жовтня 2024
13 жовтня 2024