Цьогоріч «Миколаївоблтеплоенерго» планує застосувати двоставковий тариф: що це означає

  • 08:51
  • 12.10.2024
Логвинов 5 дек_4

Цьогоріч ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» має намір застосувати двоставковий тариф для населення.

Про це повідомив директор підприємства Микола Логвінов в ефірі телеканалу «Март».

«Згідно законодавства, тариф не може бути змінений, тому він збільшуватись не буде, але ми з цього року вводимо двоставковий тариф. Тобто той тариф, який діяв, ми розбиваємо на дві частини: перша - умовно-постійні витрати, друга - паливна складова. Тобто умовно-постійна частина розбивається на 12 місяців, а паливна складова сплачується лише в опалювальний період. Для людей платіжка в опалювальний сезон зменшиться, і вони отримають, грубо кажучи, розстрочку для того, щоб сплачувати плату за тепло протягом 12 місяців. Цей тариф є стимулюючим для населення: для того, аби зменшити плату за квадратний метр, люди повинні проводити заходи з енергоефективності - промивка, гідравліка, установка ІТП, утеплення фасадів, вікон та ін.», - пояснив Микола Логвінов.

Керівник ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» зауважив, що основна мета двоставкового тарифу - стимулювати людей проводити енергоефективні заходи, адже менше «витрачання» тепла включає менше використання газу та електричної енергії.

«Наша економіка не буде втрачати кошти, адже умовно-постійна частина залишається, але буде зменшуватись плата за газ та електроенергію, тому що 70% всіх своїх надходжень підприємство віддає за енергоносії, адже ми є транзитом: отримуємо гроші у населення і передаємо НАК «Нафтогаз України» або електрогенеруючій компанії. Тому ми хочемо цю паливну частину скоротити таким чином. В той же час розуміючи, що зараз важко і потрібно, щоб у людей була можливість протягом року сплатити за опалення», - зауважив він.

Нагадаємо, раніше Логвінов повідомляв, що «Миколаївоблтеплоенерго» на 100% готове до опалювального сезону, чого не можна сказати про ОСББ та ЖЕКи.

Новини

13 жовтня 2024
12 жовтня 2024