Трирічний мораторій на омолоджувальну обрізку дерев: ДЖКГ Миколаєва підтримало рекомендації облкомісії

  • 17:40
  • 01.10.2024
photo2024-05-2116-01-00_664caa29c1bdc

Департамент житлово-комунального господарства міської ради підтримав рішення комісії облради заборонити омолоджувальну обрізку дерев в Миколаєві терміном на три роки.

Про це повідомила голова комісії з питань екології Миколаївської облради Алла Ряжських, опублікувавши відповідний лист департаменту у Facebook.

 

Нещодавно комісія обласної ради з питань екології рекомендувала міській владі запровадити мораторій на омолоджувальну обрізку дерев у місті.

Наразі департамент займається розробкою відповідного проєкту рішення, який буде представлено на сесії міської ради. 

У листі зазначено, що кліматичні зміни, зокрема посухи, негативно впливають на стан зелених насаджень в урбоекосистемах південних регіонів України, і впровадження мораторію допоможе захистити дерева Миколаєва.

— За останні роки глобальні кліматичні зміни стали більш відчутними у південних регіонах України. Особливо страждають від періодів посухи зелені насадження урбоекосистем. Враховуючи викладене, з метою збереження зелених насаджень, вважаємо за доцільне підтримати ініціативу постійної комісії Миколаївської обласної ради з питань екології, щодо введення мораторію на омолоджувальну обрізку дерев в межах Миколаївської міської територіальної громади строком на 3 роки, — написав у листі директор департаменту ЖКГ Дмитро Бездольний. 

Депутатка Алла Ряжських від партії «Європейська Солідарність» висловила подяку міській владі за підтримку і зазначила, що обговорення щодо догляду за деревами триває, і найближчим часом планується залучення науковців для розробки подальших рекомендацій.

— Приємно, що Миколаївська міська рада в особі ДЖКГ офіційно підтримала ініціативу комісії щодо введення 3-річного мораторію на омолоджувальну обрізку дерев в межах Миколаївської тергромади. Я сподіваюсь, депутати міста підтримають нашу пропозицію. Від себе додам, що обговорення рекомендацій по догляду за деревами продовжується, ми плануємо чергове обговорення найближчим часом разом з науковцями, які приймають участь в розробці рекомендацій, — написала вона.

295390-66fb92fc298c41-92889962.jpg

Лист від департаменту ДЖКГ щодо введення мораторію на обрізку дерев. Фото: Алла Ряжських

Новини

1 жовтня 2024
30 вересня 2024