У Миколаєві затвердили порядок функціонування лінії з сортування побутових відходів та умови конкурсу

  • 16:29
  • 30.09.2024
Горсовет с фонтанами_4_16x9_16x9

Під час сесії Миколаївської міськради депутати підтримали рішення Про затвердження Порядку функціонування комплексу з сортування побутових відходів у місті Миколаєві.

Про це повідомляє пресслужба міськради.

Як зауважив доповідач - перший заступник директора департаменту ЖКГ Ігор Набатов, це рішення є фундаментальним для нашого міста. Проєкт передбачає затвердження порядку функціонування сортувальної лінії для відходів, що утворилися в Миколаєві, і порядок визначення субʼєкту сортування на території міста.

"Якщо рішення буде затверджене, проятом 10 днів буде оголошено конкурс на визначення сбʼєкту сортування. Після його завершення переможець буде зобовʼязаний побудувати сортувальну лінію поблизу полігону твердих побутових відходів. А місто, в свою чергу, має забезпечити його відходами, які збираються на території Миколаєва", – зазначив він.

Набатов зупинився на одному з найвагоміших плюсів для міста внаслідок роботи такої лінії: кількість відходів, які будуть захоронюватись на території полігону ТПВ значно зменшиться. А саме: зі 100 до 30 відсотків.

На уточнююче запитання міського голови Олександра Сєнкевича доповідач додав, що конкурс триватиме протягом 30 днів, після чого на суд депутатів винесуть питання про затвердження договору з обраним субʼєктом сортування. Отже, резюмував мер, цей процес відбувається публічно та максимально прозоро.

Під час голосування рішення було підтримано депутатами.

Новини

1 жовтня 2024
30 вересня 2024