Представники Посольства та МЗС Королівства Данія ознайомилися з відновленням Снігурівщини

  • 09:52
  • 20.09.2024
459802603_915831757245305_2266620940404596012_n

18 вересня Снігурівщину з ознайомчим візитом відвідали представники Посольства та команда Міністерства закордонних справ Королівства Данія.

У складі делегації були керівник проєктів з відновлення України Анна Каль, менеджер проєктів Сахіль Аднан, головний радник з відновлення України Сун Гудніц, керівник Офісу Посольства Королівства Данія в Миколаєві Якоб Хансен, голова відділу співпраці Посольства Королівства Данія Торбен Ларсен та радники з питань співпраці.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив начальник Снігурівської міської військової адміністрації Іван Кухта.

 «Під час зустрічі ми ознайомили наших гостей з ходом відбудови Снігурівщини та розповіли про ключові проєкти, спрямовані на відновлення пошкоджених об’єктів інфраструктури. Попри виклики, спричинені наслідками війни, громада продовжує активну роботу з відновлення», - зазначив Іван Кухта.

За його словами, особливу увагу було приділено питанню відбудови освітньої інфраструктури.

«Разом з нашими партнерами ми обговорили перспективи відновлення зруйнованих шкіл та створення безпечних умов для учнів, зокрема облаштування укриттів у навчальних закладах. Це важливий аспект, адже освіта є невід’ємною частиною розвитку нашого майбутнього покоління», - розповів очільник Снігурівщини.

Також він додав, що навіть попри всі зусилля, ці пріоритетні завдання все ж потребують підтримки міжнародних партнерів.

Крім того, делегація оглянула будівництво Центру безпеки громади, хід облаштування укриття в Снігурівському ліцеї № 3 та місце, де невдовзі має зʼявитись новий модульний ЦНАП.

Представники Посольства також мали змогу на власні очі побачити наслідки російських обстрілів на прикладі Снігурівської опорної школи.

«Відновлення цього закладу є одним із пріоритетів на майбутнє. Також, гості побували у Снігурівському професійно-технічному ліцеї, де зустрілися з учнями й педагогічним колективом», - підкреслив Іван Кухта.

У своєму дописі начальник Снігурівської міської військової адміністрації подякував партнерам з Королівства Данія за їх допомогу та непохитну підтримку.

Новини

20 вересня 2024
19 вересня 2024