Мінцифри розробило платформу Дія.Engine для запуску нових державних онлайн-послуг

  • 07:17
  • 20.09.2024
pCBlRGoK1TnDKvOW1ujhaWj2HA3bGAmVHi4Ncb54

У Мінцифри представили платформу Дія.Engine для цифровізації державного сектору. Завдяки цьому інструменту міністерства й державні органи зможуть створювати нові реєстри і керуватимуть ними.

Це дасть змогу впорядковано й безпечно зберігати дані в реєстрах, автоматизовувати та оцифровувати державні послуги, що пришвидшить запуск онлайн-сервісів та діджиталізацію загалом. 

Вартість розробки на платформі — вдвічі нижча, порівняно зі звичайною, а строк розробки — у два-три рази швидше, обіцяє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

На платформі розробляється понад 50 реєстрів, частина будуть готові найближчим часом, інші — вже працюють. Серед таких зокрема реєстр пошкодженого та зруйнованого майна, що став основою для програми єВідновлення.

Наразі в країні діє понад 400 державних реєстрів, значна частина з яких застаріла або зберігається у паперовому вигляді. Це створює труднощі для обміну даними та впровадження цифрових послуг.

Платформа Дія.Engine дає змогу держорганам розробляти реєстри різного рівня складності за допомогою простих інструментів та автоматизовувати державні послуги та бази даних.

Для цього не потрібні великі команди і, відповідно, бюджет для оплати їхньої роботи. Розробники проходять навчання та отримують консультації про користування функціоналом. 

Наразі уже 20 міністерств та центральних органів виконавчої влади використовують платформу Дія.Engine для створення більш ніж 50 реєстрів і понад 100 державних послуг. 

Новини

20 вересня 2024
19 вересня 2024