Україна зупинила контрнаступ Росії на Курщині

  • 17:59
  • 18.09.2024
206489-1_large

Українській військові зупинили контрнаступ армії РФ на Курщині, частина якої наразі підконтрольна Україні.

Про це виданню AFP повідомив пресофіцер військової комендатури в Курській області полковник Олексій Дмитрашківський.

За його словами, росіяни намагалися атакувати з флангів, але Збройні сили України зупинили їх — наразі ситуація стабілізувалася та є контрольованою. Водночас Дмитрашківський зазначив, що армія РФ все ж мала деякі успіхи в цьому контрнаступі.

«Росіяни зайшли в один з населених пунктів. Почали бої за інший населений пункт, але на цьому все», — сказав пресофіцер військової комендатури.

deepstatemap.live

Він зауважив, що з кінця серпня російські удари по цьому району вбили 23 цивільних.

За словами Дмитрашківського, на підконтрольних українським військам територіях перебувають кілька тисяч російських мирних жителів. Він наголосив, що ситуація в регіоні має бути контрольованою, тому їм «заборонено залишати», але вони можуть «пересуватися» територією.

«Вони можуть одне до одного в гості ходити, там їсти, кудись обʼєднуватися, зараз картоплю копати, на городі працювати», — сказав Олексій Дмитрашківський.

За його словами, єдиним способом дозволити мирним жителям виїхати на контрольовану Росією територію було б, якби Україна і Росія «домовилися через міжнародні організації, які займаються цими питаннями, відкрити зелений коридор під наглядом спостерігачів».

Новини

19 вересня 2024
18 вересня 2024