На інженерно-геодезичні вишукування для будівництва фортифікацій на Херсонщині виділили 391 тис. грн

  • 13:26
  • 16.09.2024
screenshot_1-32

Департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи Херсонської обласної державної адміністрації, який очолює Павло Козирєв, замовив послуги інженерно-геодезичних вишукувань для будівництва фортифікацій на Херсонщині.

Інформація про це розміщена на порталі державних закупівель “Prozorro”.

11 та 12 вересня було укладено шість угод між департаментом з питань цивільного захисту та оборонної роботи ХОВА та ТОВ “Комерційна фірма “СТАСО, ЛТД” на загальну суму 391 тис. грн.

ТОВ “СТАСО, ЛТД” створене у 1993 році. Наразі співвласниками фірми є Володимир, Олександр та Людмила Старченко, а також Лілія Шаповаленко. Всі вони зареєстровані у Херсоні.

З 2021 року фірма періодично брала участь у державних закупівлях та надавала послуги топографічної зйомки, технічного обстеження будівель тощо.

Наразі на “Prozorro” договір між замовником та підрядником не опубліковано, проте вказано, що його буде оприлюднено через 90 днів з дня припинення або скасування режиму воєнного стану в Україні відповідно до п. 13, пп. 21, Постанови №1178.

Відомо, що інженерно-геодезичні вишукування проводитимуться коштом державного бюджету України.

Нагадаємо, у березні цього року начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що на території Херсонської області триває облаштування другої лінії оборони. За його словами, лінія оборони складається з протитанкових ровів, бетонних загороджень, опорних пунктів тощо.

Згідно з даними з порталу державних закупівель “Prozorro”, станом квітень на фортифікаційні споруди на Херсонщині було витрачено понад 1,6 млрд грн. Крім цього, на “Prozorro” були опубліковані десятки тендерів на здійснення авторського нагляду за будівництвом фортифікацій та на послуги моніторингу цін на матеріалидля їх спорудження..

Зазначимо, що раніше інформація про підрядників, які пов’язані з будівництвом фортифікацій, на “Prozorro” була повністю прихована. 

Новини

18 вересня 2024
17 вересня 2024