Російські хакери заDDoSили фінансові платформи Тайваню, включно з фондовою біржею

  • 07:17
  • 16.09.2024

Російські хакери здійснили DDoS-атаку на фінустанови Тайваню. Також увечері 12 вересня ненадовго вийшли з ладу фондова біржа та сайти кредитора Mega Financial Holding, пише Bloomberg. Уже в п’ятницю урядові сайти та біржа працювали у звичайному режимі.

Йдеться, що в кібератаці винні два російських хакерських угрупування, які підписані у Telegram як NoName057 і RipperSec. Тайванська влада збирає про них інформацію та «вживатиме заходів».

Хакери NoName057 у своєму Telegram-каналі пояснили, що обрали мішенню Тайвань через висловлювання тайванського президента Лай Чінте. Він говорив про те, що якщо Китай вважає Тайвань своєю територією, то Пекін повинен застосувати ту ж логіку і забрати частину земель у росії.

Кабінет Міністрів Тайваню окремо засудив кіберзловмисників за те, що вони спричинили проблеми не лише на острові, але й у всьому регіоні.

Bloomberg пише, що цей інцидент викриває потенційну вразливість комп’ютерних платформ на Тайвані — найбільшому в світі виробнику передових напівпровідників і потенційній гарячій точці в американо-китайському конфлікті.

В останні роки Тайвань все частіше піддається кібератакам з-за кордону, оскільки стратегічне значення острова зростає. У серпні хакерська група, яка може бути пов’язана з китайським урядом, викрала паролі та документи з пов’язаного з урядом Тайваню дослідницького центру, що спеціалізується на комп’ютерних технологіях.

Новини

18 вересня 2024
17 вересня 2024