Посли Британії та Естонії під час візиту в Миколаїв розповіли, чи зʼявляться в них добровольчі батальйони з числа українських біженців

  • 10:20
  • 12.07.2024
9748168044f74ad78e44ae736fcab05a.i900x605x581

Надзвичайний та Повноважний Посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс та Заступник голови дипломатичної місії Посольства Естонської Республіки в Україні Вагур Соозаар розповіли, чи планують піти по прикладу Польщі, та створювати добровольчі батальйони з числа українських біженців.

Про це вони розповіли в коментарі кореспонденту ПН 11 липня під час свого візиту до Миколаївщини.

Мартін Гарріс заявив, що наразі зусилля Великої Британії зосерджені на навчанні всіх українських збройних сил.

— Я думаю, що більше сотні тисяч військових вже пройшли через наш проєкт. Ми плануємо продовжувати цю програму. Цим питанням особисто опікується наш новий міністр оборони Джон Гілі, який одразу підняв питання щодо продовження цієї програми, – заявив він.

Заступник голови дипломатичної місії Посольства Естонської Республіки в Україні Вагур Соозаар також зазначив, що його країна з початку повномасштабного вторгнення рф забезпечує навчанням українських військових.

— Що стосується Естонії, то ми тренували українських військових, але, звичайно, це, скоріше, на рівні окремих підрозділів. І ми, безумовно, продовжуємо і робимо все можливе для України, – відповів він.

Нагадаємо, що у Варшаві Президент України Володимир Зеленський та Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Республікою Польща. Уперше в безпековій угоді йдеться про створення "українського легіону" – підготовку особового складу Сил безпеки і оборони України на території Польщі, приєднатися до якого зможуть громадяни України, які тимчасово проживають у Польщі та інших державах.

Новини

13 жовтня 2024
12 жовтня 2024