Фонд держмайна допомагає МГЗ зняти арешт з рахунків, щоб запустити роботу підприємства

  • 13:56
  • 11.07.2024
291447_6687d6b526f520_08869449

Фонд державного майна України допомагає націоналізованому Миколаївському глиноземному заводу зняти арешт з рахунків та відновити роботу підприємства. 

Про це у коментарі «НикВести» розказав нещодавно призначений керівник Регіонального відділення Фонду державного майна України (ФДМУ) по Одеській та Миколаївській областях Владислав Невеселий.

Відповідаючи на питання журналіста щодо фінансової ситуації на МГЗ, Владислав Невеселий розказав, що зараз з метою збільшення інвестиційної привабливості треба зняти розблокувати рахунки, що були арештовані з початку повномасштабної війни у лютому 2022 року.

— Підприємство потребує зняття арештів для розблокування та запуску господарської діяльності, з метою збільшення інвестиційної привабливості об'єкта. Наразі Фонд приймає активну участь у підтримці Товариства для здійснення таких заходів, — розказав Владислав Невеселий.

За його словами, Фонд держмайна зараз також працює над тим, щоб змінити керівництво заводу та внести відповідні зміни у публічні реєстри. Як відомо, попри націоналізацію, директором Миколаївського глиноземного заводу досі у реєстрах зазначений російський менеджер Віктор Кожевніков, який залишив Миколаїв у перші місяці повномасштабної війни. Зараз обов’язки директора МГЗ виконує очільник профсоюзу підприємства Олексій Медвідь.

Щодо планів продажу заводу, представник ФДМУ повідомив, що Фонд зацікавлений у тому, щоб не затягувати з приватизацією.

— Продаж такого об’єкту, як ТОВ «МГЗ», наповнить фонд ліквідації наслідків збройної агресії, тому Фонд держмайна зацікавлений як найшвидше підготувати  об’єкт до великої приватизації. Тому зараз цим і займається команда Фонду державного майна України, — розказав Владислав Невеселий.

Новини

13 жовтня 2024
12 жовтня 2024