Українці у ЄС ще рік можуть користуватися безкоштовним роумінгом

  • 07:17
  • 11.07.2024

Єврокомісія повідомила про п’яте продовження на 12 місяців добровільної угоди про роумінг між 22 європейськими та сімома українськими телекомунікаційними операторами: 3Mob, Data Group, Kyivstar, lifecell, Ukrtelecom, Vega White, Vodafone Ukraine.

Ця угода має на меті забезпечити українцям, які виїхали через війну, можливість залишатися на зв’язку з рідними та друзями. Комісія заохочує всіх операторів приєднатися до угоди.

Українські та європейські мобільні оператори домовились про добровільне скасування роумінгової плати після повномасштабного вторгнення росії і виїзду значної кількості українців до країн Європи. Вперше угоду уклали ще навесні 2022 року і потім неодноразово продовжували. 

У квітні 2023 року Комітет асоціації ЄС-Україна схвалив пропозицію щодо приєднання України до правил роумінгу ЄС.

Україна працює над повним узгодженням свого законодавства із законодавством ЄС для інтеграції до зони роумінгу ЄС. Президент України Володимир Зеленський уже підписав відповідний закон ще 18 червня.

Після повідомлення України про повне узгодження, Єврокомісія оцінить відповідність національного законодавства. За умови схвалення, Україна увійде до зони роумінгу ЄС, що забезпечить стабільніше довгострокове рішення.

Новини

21 жовтня 2024
20 жовтня 2024