У Херсоні невідомий чоловік напав на журналістку

  • 07:30
  • 10.07.2024
Снимок экрана 2024-07-09 в 18.23.00

Журналістка херсонського онлайн-видання «Мост» Олена Гнітецька заявила, що на неї напав невідомий чоловік під час знімання та погрожував їй розправою.

Про це журналістка розповіла «Інституту масової інформації».

За словами жінки, інцидент стався ввечері 8 липня в центрі Херсона.

«Я знімала пошкоджений російськими обстрілами головний корпус Херсонського державного університету, коли до мене з лайкою підʼїхав чоловік на велосипеді та почав погрожувати й бігти на мене і вимагав прибрати камеру. Я відбігла від нього та попросила іншого чоловіка, який ішов повз, викликати поліцію. Це злякало нападника, і він утік», — розповіла Олена.

На її думку, чоловіка міг роздратувати факт того, що він потрапив у кадр. Хоча на відео він був далеко, і розгледіти його було б важко. До того ж під час монтажу журналісти прибирають з відео і фото людей, які проти того, щоб їх знімали в публічних місцях, додала Гнітецька.

Олена Гнітецька / Facebook / Скриншот

Журналістка розповіла, що на момент інциденту вона була у бронежилеті та касці з нашивками PRESS, тож чоловік чітко бачив, що перешкоджає роботі працівниці медіа.

Олена Гнітецька написала заяву до поліції. Там нам повідомили, що відкрили провадження ще ввечері 8 липня, але поки чоловіка не затримали.

За даними херсонських журналістів, чоловіка звати Микола Койчев — людина з таким прізвищем у 2014-2018 роках отримувала дозвіл на носіння травматичної зброї від херсонської поліції на підставі того, що нібито є журналістом.

Новини

28 липня 2024
27 липня 2024