Розміром з рюкзак. SpaceX випустила компактний термінал Starlink за $599

  • 07:17
  • 22.06.2024

SpaceX випустила компактну версію своїх супутникових антен Starlink, призначених для забезпечення високошвидкісним інтернетом користувачів у будь-якому місці.

Про це йдеться в електронних листах, яку компанія розіслала клієнтам у США, повідомляє CNBC.

SpaceX пропонує «обмежену кількість» антен Starlink Mini, розміром із рюкзак, в рамках програми раннього доступу за ціною $599. Це на $100 більше, ніж базова модель, але компанія планує знизити ціну в майбутньому.

Окрім початкової вартості обладнання, користувачам Starlink Mini доведеться платити за щомісячну абонплату $150, яка включає 50 Гб даних. Додаткові дані коштуватимуть $1 за Гб.

Starlink Mini має розмір і вагу приблизно як ноутбук, трохи більше ніж два фунти (приблизно кілограм) і розміром близько 12x10x1,5 дюймів. Термінал приблизно вдвічі менший і на третину легший за стандартний Starlink.

Starlink Mini поставляється з вбудованим Wi-Fi роутером і має «нижче споживання енергії» порівняно з іншими антенами, але при цьому вона все одно може завантажувати дані зі швидкістю понад 100 Мбіт/с. Термінал можна налаштувати протягом п’яти хвилин.

Рекламне зображення Starlink Mini (CNBC)

За даними компанії, зараз на орбіті перебуває близько 6000 супутників Starlink, які забезпечують інтернетом понад 3 млн користувачів у 100 країнах.

Спочатку SpaceX зосереджувалася на звичайних користувачах, але розширилась на інші ринки, як-от державна безпека, бізнес, транспорт (на суші, морі та в повітрі).

Новини

28 вересня 2024
27 вересня 2024