Майже 2 тисячі військовозобов'язаних миколаївців оновили дані у ЦНАПі

  • 12:22
  • 21.06.2024
68-1

Протягом місяця, у період з 20 травня по 20 червня майже дві тисячі миколаївців оновили дані у двох центрах надання адміністративних послуг.

Про це у коментарі «НикВести» сказав директор ЦНАПу Владислав Бєлан.

— Там зовсім трохи не вистачає до двох тисяч. Особливих напливів людей не було, кожного дня приблизно однаково приходять, — сказав Владислав Бєлан.

Він також згадав, що в перший день послуги оновлення даних через ЦНАП не вдалося оновити дані жодного військовозобов'язаного через перенавантаження системи. За словами директора центру, схожих ситуацій більше не було. 

— Це було тільки у перший день, дійсно система не працювала. Але з другого  дня все запрацювало і з того часу без збоїв працюємо, — додав він.

В свою чергу, перший заступник Миколаївського міського голови Віталій Луков сказав, що до миколаївських ЦНАПів щоденно звертається від 60 до 100 військовозобов'язаних українців.

— Ми очікували, що нам буде складніше, чесно кажучи. До вчорашнього дня у мене був щоденний моніторинг, наші ЦНАПи надавали допомогу по оновленню даних від 60 до 100 військовозобов'язаним (на день, — прим.), — сказав Віталій Луков в ефірі ТРК «МАРТ».

Заступник нагадав, но записатися бажаючі оновити дані у ЦНАПі можуть записатися в електронну чергу, що доступна на сайті Миколаївської міської ради. Близько 90% людей, що записалися у чергу – приходять зробити це. 

— Процес йде, вже сотні людей (оновили дані, — прим.) і це мабуть показує, що є альтернатива. На жаль, з ситуацією навколо ТЦК і з психологічним навантаженням, що пов'язаний з війною не кожна людина може себе перебороти і зробити перший крок. А ЦНАП — це місце, де люди звикли отримувати послуги, і (оновлення даних, – прим.) можна розглядати як ще одну послугу, — додав Віталій Луков.

Зараз в Миколаєві працюють два ЦНАПи: Центральний та Інгульський, однак посадовець сподівається, що згодом містянам стане доступний ще один центр у Корабельному районі.  

— Розраховуємо, що через місяць, максимум два, в нас запрацює ЦНАП в Корабельному районі — зараз йдуть організаційні роботи щодо початку ремонту в Заводському ЦНАПі. Ми маємо надію, що до кінця року ми будемо мати чотири потужних центри у місті, — пояснив він. 

Новини

27 червень 2024
26 червень 2024