Побудувати перехід між травмпунктом та головним корпусом ЛШМД Миколаєва обіцяють до осені: наразі виконано 40% робіт

  • 12:35
  • 20.06.2024

Перехід між нещодавно відбудованим травматологічним пунктом та головним корпусом Лікарні швидкої медичної допомоги Миколаєва збираються побудувати до вересня 2024 року. Наразі виконано близько 40% робіт. 

Про це у коментарі «НикВести» повідомив директор Управління капітального будівництва міської ради Олексій Савчук.

— Роботи ведуть, на сьогоднішній день виконано близько 30-40% робіт. Там зроблено фундамент, встановлено каркасну систему та монолітні перекриття. На сьогодні ми бачимо, що приблизно в серпні-вересні ми маємо прийняти готовий об'єкт, — сказав Олексій Савчук

До цього збудувати новий перехід підрядна компанія мала до 29 лютого 2024 року, як вказано у тендерній документації. Пізніше в Управлінні капітального будівництва повідомили, що новий перехід збудують до літа 2024 року. Ці роботи коштують 3,7 мільйони гривень.

Раніше у коментарі головний лікар ЛШМД Олександр Демʼянов пояснював, що будівництво переходу між будівлями лікарні підвищить якість надання медичних послуг пацієнтам.

— Ще в лютому 2022 року, коли були інтенсивні обстріли, ми задіяли усі наші можливості: усі наші операційні та перев'язувальні кабінети. Тоді не вистачало операційних місць для того, щоб ще комусь своєчасно надати у повному обсязі допомогу. Ця операційна, що на третьому поверсі травмпункту, передбачена для надскладних ситуацій. Це такі ситуації, які межують між амбулаторною допомогою та стаціонарною. Якщо ми бачимо, що у хворого можуть бути якісь ускладнення, то ця операційна може використовуватися, але приблизно на 30%. Залучити її до стаціонару за рахунок цього переходу — так, можливо. Тому що по лікарні, по асфальту в умовах, наприклад, дощу чи снігу — не завжди можливо доставити хворого у тому стані, у якому він знаходиться. Якщо буде перехід, то ми зможемо безпроблемно доставляти підготовлених до операції хворих, використовувати цю операційну як додаткову операційну для травматологічного відділення. Думаю, що це того варте, — пояснив головний лікар. 

Новини

21 жовтня 2024
20 жовтня 2024