У Миколаєві завершився тиждень сталої енергії

  • 13:56
  • 16.06.2024
imgonline-com-ua-Resize-VLPZZng8Tx

В Миколаєві підбили підсумки європейського тижня сталої енергії, до якого місто долучилося за ініціативи департаменту та центру енергоефективності. Заключним заходом став фестиваль «Ребілд Ніко», котрий провели 14 червня у Миколаївському фаховому будівельному коледжі.

Про це йдеться у програмі «Новини» на телеканалі «МАРТ».

- Все пройшло добре, враховуючи, що це перший досвід нашого колективу. Останній час ми зацікавлені у проведенні таких заходів. В наше поле зору потрапила дуже креативна молодь – вони проходили у нас практику, ознайомилися з нашими напрацюваннями – надали свої пропозиції, – зазначила директорка департаменту енергоефективності Миколаєва Алла Луцька.

Першочерговою при енергомодернізації будівель є саме архітектурна складова. Все починається з основи, каже головний архітектор Миколаєва Євген Поляков.

- Насправді всі європейські міста проходили шлях енергомодернізації. У них також були неефективні будівлі в плані енергозбереження. Вони були неестетичними, і цю проблему розпочинали вирішувати саме архітектори. Вже потім інженери проводили енергоаудит, – розповів головний архітектор Миколаєва Євген Поляков.

Фестиваль «Ребілд Ніко» будівельний коледж проводить вже вдруге. До тижня сталої енергії колектив та студенти долучилися з власними проєктами, котрі мають складову енергоефективності.

Молодь – майбутнє Миколаєва, переконаний начальник управління молодіжної політики Арсен Гаспарян. Юнаки та дівчата мають свіжий погляд на відбудову міста і можуть долучатися до процесів реновації ще під час навчання.

- Молодь у Миколаєві дуже активна. Наразі в місті діє рада з питань молодіжної політики, до котрої входять 20 молодих креативних людей. Це стало чудовим прикладом для міжнародної організації ЮНІСЕФ, котра обрала нашу громаду для допомоги при втіленні в життя молодіжних проєктів, – додав начальник управління молодіжної політики Миколаєва Арсен Гаспарян.

Попри завершення тижня сталої енергії, департамент енергоефективності й надалі планує проводити подібні просвітницькі заходи. Зокрема, вже восени миколаївські старшокласники матимуть можливість заслухати цикл лекцій по вказаній темі.

Новини

25 червень 2024
24 червень 2024