Канцлер Німеччини: Лідери країн G7 не обговорювала вимоги Путіна щодо «миру» в Україні, вони несерйозні

  • 16:59
  • 15.06.2024

Лідери країн «Великої сімки» (G7) не обговорювали вимоги Володимира Путіна щодо «миру» в Україні, адже вони несерйозні.

Це німецький канцлер Олаф Шольц сказав в інтервʼю ZDF.

За його словами, усі лідери G7 вважають висунуті вимоги Путіна несерйозними. Канцлер впевнений, що заяви Путіна були спрямовані тільки на те, щоб відвернути увагу від Глобального саміту миру у Швейцарії, який стартував сьогодні, 15 червня. Росія, яку на саміт не запросили, усіляко намагалася його зірвати. Медіа писали, що вона погрожувала деяким країнам.

– Путін показав, що його справді цікавить: класичне імперіалістичне захоплення земель, — додав Шольц.

14 червня 2024 року Володимир Путін виступив перед керівництвом російського МЗС і висунув свої умови для «припинення вогню». Зеленський назвав їх ультиматумом, на яких РФ погодиться на переговори. Москва хоче забрати Донецьку, Луганську, Херсонську і Запорізьку області в межах їхніх адміністративних кордонів, визнання Україною цих областей та Криму російськими, зняття всіх західних санкцій і відмову Києва від НАТО. Тільки тоді Росія піде на переговори.

Володимир Зеленський назвав ці вимоги «ультимативними меседжами, які не відрізняються від минулих». Він порівняв Путіна з Адольфом Гітлером і сказав, що той не зупинить війну, тож довіряти заявам лідера Росії не варто

Новини

22 червень 2024
21 червень 2024