В Одесі відкриють другий центр протезування та реабілітації Superhumans

  • 07:50
  • 15.06.2024
Снимок экрана 2024-06-14 в 17.53.42

Український центр протезування та реабілітації Superhumans відкриває свій другий центр в Одесі. Його створять на базі Одеського медичного університету.

Про це повідомили на сайті Superhumans.

Новий центр міститиме лабораторію протезування, відділення фізичної реабілітації, а також центр психологічної підтримки та реінтеграції ветеранів. 

Проєкт Superhumans Odesa фінансово підтримає уряд Франції у співпраці з агенцією з міжнародного технічного співробітництва Expertise France. Загальна сума фінансування — 4 мільйони євро. 

Відповідну угоду організації підписали під час Ukraine Recovery Conference у Берліні за участі очільника МОЗ Віктора Ляшка та першої леді України Олени Зеленської.

– Завдяки фінансуванню, наданому Кризовим центром Міністерства Європи та закордонних справ Франції, Expertise France з гордістю підтримує створення Superhumans Center в Одесі, відтворюючи дуже успішну модель львівського Центру, — зазначив СЕО Expertise France Джеремі Пеле.

Він додав, що співпраця також охопить освіту і навчання українських фахівців у галузі фізичної медицини та реабілітації.

Перший центр Superhumans відкрили у квітні 2023 року на базі державного шпиталю у Винниках, поблизу Львова. За період його функціонування понад 500 пацієнтів отримали повну послугу з протезування та реабілітації, також встановлено 648 протезів і проведено понад 100 операцій з реконструкції обличчя та кінцівок.

Новини

22 червень 2024
21 червень 2024