Стартували жнива: у Миколаївський ОВА розповіли про ситуацію в аграрному секторі

  • 13:56
  • 14.06.2024
traktor-noviy

Директорка департаменту агропромислового розвитку ОВА Олена Піскун розповіла – з осені минулого року на Миколаївщині висіяли більше 500 тисяч гектарів озимих – більшу частину склали зернові культури. Також посадовиця розповіла про жнива, розмінування полів та експорт продукції.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «МАРТ».

Попри повномасштабне вторгнення, аграрний сектор Миколаївської області продовжує працювати. Директорка профільного департаменту ОВА Олена Піскун розповіла – з осені минулого року на Миколаївщині висіяли більше 500 тисяч гектарів озимих – більшу частину склали зернові культури.

- Традиційно, сівозміна у нас не змінилась. Залишається приблизно 600 тис га зернових культур. Приблизно стільки ж технічних культур. Трохи овочів та кормової продукції. Льону ми в довоєнні роки сіяли лише 5 га. Нині ж 10 тис га, – зазначила директорка обласного департаменту агропромислового розвитку Олена Піскун.

В кремих районах Миколаївщини місяцем раніше від запланованого розпочалися жнива, повідомила посадовиця.

- Жнива розпочалися у Вознесенському, Миколаївському та Баштанському районах. Це лише окремі господарства вийшли – сьогодні вони косять ячмінь. Урожайність коливається від 20 до 25 центнерів з гектару, – розповіла посадовиця.

Важливою складовою для безпеки аграріїв при польових роботах залишається розмінування територій.

- Наразі вже обстежено 127 тисяч га – з них підлягали розмінуванню 27 тисяч, фактично розміновані – 13 тисяч. Ця робота продовжується. На сьогодні розширюється коло операторів. 139 піротехнічних груп та 25 одиниць механічної техніки працюють в нашій області, – додала пані Олена.

Логістичні проблеми, зумовлені великою війною, негативно вплинули на показники експорту аграрної продукції Миколаївщини.

В обласній військовій адміністрації переконані – для аграріїв необхідно створювати максимально комфортні умови роботи. Саме тому держава у співпраці з міжнародними партнерами розвиває програми підтримки сільського господарства.

Новини

22 червень 2024
21 червень 2024